Kasutajanimi:
Parool:
» Registreeri
» Unustasid parooli
Kasutajaid online: 0
Külastajaid online: 4
BarProfi keskus avatud E-R 13:00-17:00
Registreeritud kasutajaid: 5 552
Kodulehe külastusi: 2 130 340
Lehtede vaatamisi: 13 406 419
Alates oktoober 2007
   Esmaspäev
Tähelepanu!   Tegemist on alkoholi kohta infot sisaldava kodulehega.   Alkohol võib kahjustada Teie tervist!

Artiklid

       Artiklid        Shampanja avamise ja serveerimise nipid!
Shampanja avamise ja serveerimise nipid! 01.02.2014 18:28:06
Vaatamisi: 5 334
Autor: BarProf-Liisa

Sharing Is Caring!
Shampanja serveerimineEnne, kui oled otsustanud tähistada mõnd tähtsat sündmust šampanja seltsis, siis siin on mõned näpunäited, mida šampanja serveerimisel tähele panna. Kui tahad nautida võimalikult kaua šampanja, prosecco või mõne teise vahuveini maitset, siis tasub meeles pidada, et mitmed faktorid mõjutavad mulliga joogi olemust. Näiteks õige säilitamis- ja serveerimistemperatuur, pudeli avamise meetod ja pokaalid, mida kasutad.

1. Jahuta jook 6 kuni 8 kraadini

Selleks pane pudel umbes neljaks tunniks külmkappi või 30 minutiks võrdselt jää ja külma veega täidetud jäänõusse. Püüa pudelit mitte loksutada.


2. Vali endale sobiv pokaal

Mõnele meeldib šampanjat nautida viimastel aastatel populaarsust kogunud tulbikujulistest pokaalidest, kuid kitsas ja klassikaline flute-pokaal lubab hõrku maitset nautida kõige kauem, hoides endas mulle kõige kauem. Ka kõrgema jalaga pokaal laseb seda suursugust jooki nautida õigel temperatuuril kauem, sest nii ei hoia sa pokaali liiga ülevalt ega soojenda klaasi sisu. Tähtis on meeles pidada, et pokaalid peavad olema säravpuhtad ja kuivad.


3. Eemalda foolium šampanjakorgilt ja ava keeratud traat korgi ümbert ettevaatlikult lahti

Hoia pudelit 45-kraadise nurga all, samal ajal hoia pöial korgil, hoolitsedes ka selle eest, et pudel ei oleks suunatud kellegi poole, sest võib juhtuda, et kork avaneb ka ise. Ava pudel aeglaselt. Aseta pudelile väike rätik, nii väldid võimalikku mahavoolamist ja sul on parem pudelit hoida.


4. Hoia korki ja keera aegalselt šampanjapudelit, nii saab kork järk-järgult liikuma
Tunned survet korgile, kuid jätka pudeli keeramist aegalselt, et kork ise pudelisuult ära ei põrkaks. Kork peab ära tulema vaikselt, nii ei kaota sa tilkagi väärtuslikku keelekastet.


5. Ennetamaks šampanja üleajamist, vala seda aeglaselt mööda klaasi ühte külge

Vala vaid 2-3 cm jagu, seejärel lase vahul veidi kohaneda ja seejärel jätka valamist kuni pokaal on täidetud 2/3 ulatuses šampanjaga.


Artikkel on vahendatud veebikeskkonnast naistekas.delfi.ee


Kui loetud lugu pakuks huvi ka Sinu sõpradele siis jaga seda vajutades "Meeldib"    

Tule ja tutvu meie järgmise Baarmenite Koolitusega!


Avalda julgelt ka enda arvamust, et tulevikus veelgi huvitavamat infot saada:
 
 
 

 Soovid baarialase infoga kursis olla Facebookis?  -  Vajuta "Meeldib" ja meie teeme ülejäänu!

Back Back
© 2007-2014. Kõik õigused kaitstud. Info kasutamine lubatud ainult koos viitava lingiga www.barprof.ee kodulehele!
      BarProf OÜ     tel. 56 501 701     info(ät)barprof.ee  
Poppworks OÜ
Prindi Saada sõbrale Otsi